Wat wij inkopen

Particulieren en bedrijven maken al meer dan 20 jaar gebruik van onze diensten in inkoop van goud, zilver, platina en andere edele metalen vanwege de snelle en discrete afhandeling van inkoop.

  • Inkoop van goud, zilver, platina, diamanten.
  • Recycling van alle edelmetaal houdende stoffen.
  • Direct contant geld voor alle edelmetalen (goud, zilver, platina, palladium, rhodium)
  • Wij kopen oude sieraden, gouden en zilveren munten, tafelzilver, alle goud houdende stoffen, diamanten, gouden of zilveren horloges en antiek.

De hoogste goudprijs wordt verrekend via de dagbeursprijs.

U vindt ons gemakkelijk in het centrum van Amsterdam achter het Damplein.

puur goud. 14k 18k 21k goud.

Goudprijsberekening

De goudprijs wordt berekend aan de hand van de globale goudkoers. Daarbij hanteren beurshandelaren alleen de prijs voor puur, 24 karaats goud. Let ook op dat de goudkoers bij sommigen genoteerd kan staan in dollars per troy ounce (31,1 gram) inplaats van euro’s per kilo.

Wij rekenen deze globale goudkoers voor puur (24k) goud om naar de respectievelijke goudgehaltes van uw ingeleverde sieraden;

9k (37,5% goud)
14k (58,5% goud)
18k (75,0% goud)
21k (87,5% goud)
24k (100% goud puur)

Toetsing

Om de gehalte van uw sieraden te bepalen moeten wij het goud gaan testen. Eerst doen wij een visuele inspectie van het sieraad en zijn keurmerken. Daarna toetsen wij het goud door het sieraad op een toetssteen te wrijven en de achtergebleven goudlaag op de toetssteen op te lossen met verschillende concentraties zuren. Aan de hand daarvan zien wij welke gehalte het betreft.